У Сомалі прогриміли два вибухи: загинули восьмеро людей, 16 поранені

У Сомалі прогриміли два вибухи: загинули восьмеро людей, 16 поранені

Укрінформ
У столиці Сомалі Могадішо внаслідок двох вибухів у суботу, 15 червня, загинули восьмеро людей, щонайменше 16 осіб зазнали поранень.

Про це повідомляє DW.

"Перший вибух стався у кварталі поблизу парламенту, де був підірваний автомобіль, другий - на автодорозі в аеропорт", - йдеться у повідомленні.

Відповідальність за атаку взяло на себе терористичне угруповання "Аш-Шабаб", яке пов'язують з "Аль-Каїдою". Воно заявило, що вибухи мали завдати удару по контрольно-пропускних пунктах біля аеропорту, де розміщено багато дипломатичних установ, та президентського палацу.

За кілька годин до вибухів місцева міліція стратила дев'ятьох цивільних, яких пов'язували з "Аш-Шабаб". Це стало відповіддю на вбивство правоохоронця бойовиками терористичного угруповання.

Читайте також: Біля президентського палацу в Сомалі вибухнуло авто, є жертви

Останніми роками в Могадишо сотні людей стали жертвами терактів, скоєних переважно в урядовому кварталі. Відповідальність за напади влада Сомалі покладає, як правило, на "Аш-Шабаб", мета якого утвердити в Сомалі ісламістську державу.

Минулого місяця Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш повідомив про збільшення кількості операцій та авіаударів проти тренувальних таборів та пунктів "Аш-Шабаба". Це призвело до переміщення членів терористичного угруповання до великих міст, зокрема Могадішо, де менша вірогідність потрапити під обстріли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-