На реконструкцію Нотр-Даму надійшло менш як 10% обіцяних грошей

На реконструкцію Нотр-Даму надійшло менш як 10% обіцяних грошей

Укрінформ
З 850 мільйонів євро, які найбагатші люди та компанії Франції пообіцяли віддати на реконструкцію Собору Паризької богоматері, поки в фонд реставраційних робіт надійшло лише 80 мільйонів євро, тобто 9%.

Про це повідомляє Radio France.

Багато французьких мільярдерів та найбільші компанії незабаром після пожежі заявили, що перерахують гроші на відновлення собору. Ці обіцянки поліпшили їх імідж і підняли ціни їхніх акцій на біржах.

Одержувачами грошей на реставрацію собору є чотири фонди: La Fondation de France (Фонд Франції), La Foundation pour le patrimoine (Фонд спадщини батьківщини), La Fondation Notre-Dame (Фонд Собору Паризької богоматері) і Le Centre des monuments nationaux (Фонд охорони історичних пам'яток).

Читайте також: Канада надасть будівельні матеріали для відновлення Нотр-Даму

За два місяці Фонд Франції отримав лише 9 мільйонів євро реальних грошей (7 мільйонів від компаній і 2 мільйони від приватних осіб), при тому, що обіцяно було зробити пожертвування на суму у 29 мільйонів Але поки ці обіцянки не конвертовані в реальні євро.

Фонд спадщини батьківщини отримав 54,5 мільйони євро реальних пожертвувань і 221 мільйон євро «обіцянок» переказу грошей. Фонду охорони історичних пам'яток також пообіцяли пожертвувань на 4,5 мільйони євро, але реальні надходження виявилися значно менше.

Читайте також: Нацзбори Франції схвалили законопроект про реставрацію Нотр-Дама

Франсуа-Анрі Піно і Бернар Арно формально пожертвували обіцяні 300 мільйонів євро до Фонду Собору Паризької богоматері. Але при цьому надходження не були одноразовими: мільярдери планують переказувати гроші невеликими частинами протягом досить тривалого часу. За припущеннями журналістів, так вони намагаються не допустити зловживання грошима: бізнесмени побоюються, що держава може використати пожертви до того, як в соборі почнуться реальні роботи.

Читайте також: Знайшли одного з чотирьох ангелів, що прикрашали Нотр-Дам

Багато муніципалітети та приватні особи просто відмовилися від своїх обіцянок, пославшись на те, що віддати гроші на відновлення собору пообіцяли багато інших людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-