Додон заявив, що на нього готується замах

Додон заявив, що на нього готується замах

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон розповів напередодні в ефірі громадського телебачення, що у нього є інформація про замах, що начебто готується проти нього.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«У мене є інформація про це зі своїх джерел. Демпартія прагне будь-якою ціною зберегти владу. А для цього демократам потрібно усунути президента, щоб зробити нову владу нефункціональною. Якщо не буде президента Додона, нікому буде підписувати закони, що приймаються парламентом, а значить вони не будуть працювати, і Демпартія залишиться при владі", - заявив Додон.

Читайте також: Глава делегації ЄС в Кишиневі підтвердив визнання Євросоюзом нового уряду Молдови

За його словами, Демократична партія намагалася усунути його від влади через прокуратуру, порушенням кримінальних справ. Однак, зазначив Додон, президента може відсторонити від посади тільки парламент.

«Тоді вони вирішили залякувати мене і членів моєї родини... Вони сподівалися, що я злякаюсь і подам у відставку. Тому і вимагали відставки. Теж не вийшло. Вони сподівалися, що я поїду за кордон, дуже б цього хотіли. Не дочекаються», - сказав президент.

Читайте також: Додон провів консультації про можливості перегляду рішень КС Молдови

Додон підкреслив, що у даній ситуації демократи стали розглядати можливість його фізичної ліквідації.

«У мене є інформація від своїх служб, що вже намагалися знайти кілера - спочатку в Молдові, потім вийшли на бандитів в Одесі. Я все знаю, але я не поступлюся», - заявив молдавський президент.

Читайте також: Криза в Молдові: президент Румунії просить ЄС про екстрене втручання

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 8 червня, в парламенті Молдови повідомили про створення тимчасової коаліції, до складу якої увійшли депутати з фракцій Партії соціалістів та політичного блоку ACUM (під угодою підписалися 60 депутатів). Всього в парламенті Молдови – 101 депутат. На засіданні був обраний спікер парламенту – голова Партії соціалістів Зінаїда Гречаний, а також затверджено новий склад уряду на чолі з Майєю Санду.

Однак, Конституційний суд Молдови виніс вердикт про визнання неконституційними всіх прийнятих нинішнім складом парламенту 8 червня і в наступний період рішень, постанов та законодавчих актів. Інстанція винесла рішення про неконституційність обрання Зінаїди Гречаний спікером, а Майї Санду — прем'єр-міністром.

У вівторок, 11 червня, президент Молдови Ігор Додон анулював підписаний раніше заступником голови Демпартії Павлом Філіпом указ про розпуск парламенту, назвавши рішення Конституційного суду «посяганням на національну безпеку країни». Тим часом, державні установи в Кишиневі залишаються заблокованими прихильниками Демократичної партії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-