Влада Молдови має захистити журналістів на мітингах - ОБСЄ

Влада Молдови має захистити журналістів на мітингах - ОБСЄ

Укрінформ
Представник ОБСЄ з питань свободи засобів масової інформації Арлем Дезір закликав молдавську владу забезпечити безпечні умови для роботи журналістів.
Про це йдеться в оприлюдненому прес-релізі ОБСЄ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Журналісти повинні мати можливість виконувати свою роботу вільно і без залякування чи насильства, в тому числі під час маніфестацій і публічних акцій», - зазначив Дезір.

За його словами, це особливо важливо в контексті політичних подій, які відбуваються в Молдові.

Згідно з повідомленнями ЗМІ та неурядових організацій Молдови, кілька представників журналістів зазнали насильства та образ з боку учасників мітингів протесту, які проходять у Кишиневі.

Читайте також: ЄНП заявляє про підтримку урядової коаліції у Молдові

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 8 червня, в парламенті Молдови повідомили про створення тимчасової коаліції, до складу якої увійшли депутати з фракцій Партії соціалістів і політичного блоку «ACUM» (під угодою підписалися 60 депутатів). Загалом у парламенті Молдови - 101 депутат.

На засіданні були обрані спікер парламенту - голова Партії соціалістів Зінаїда Гречаний, а також затверджений новий склад уряду на чолі з Майєю Санду.

Однак, Конституційний суд Молдови виніс вердикт про визнання неконституційними всіх ухвалених нинішнім складом парламенту 8 червня і в наступний період рішень, постанов і законодавчих актів. Серед іншого призначення Зінаїди Гречаний спікером, а Майї Санду - прем'єром визнані неконституційними.

У вівторок, 11 червня, президент Молдови Ігор Додон анулював підписаний раніше заступником голови Демпартії Павлом Філіпом указ про розпуск парламенту, назвавши рішення Конституційного суду «посяганням на національну безпеку країни».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-