ЄНП заявляє про підтримку урядової коаліції у Молдові

ЄНП заявляє про підтримку урядової коаліції у Молдові

Укрінформ
Європейська народна партія надзвичайно занепокоєна останніми подіями у Молдові та висловлює повну підтримку створеній проєвропейській урядовій коаліції.

Про це заявив президент політичної групи ЄНП у Європарламенті Манфред Вебер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми, група ЄНП у Європарламенті, надзвичайно занепокоєні останніми подіями у Молдові. Ми повністю підтримуємо рішення, ухвалені парламентом Республіки Молдова. Це включає формування урядової коаліції на чолі з Майєю Санду, що має проєвропейський порядок денний та ґрунтується на взаємних зобов’язаннях проводити реформи та на ключових принципах угоди про асоціацію з ЄС», - наголосив лідер європейських народників.

Також він зауважив, що ЄНП вважає, що останні рішення молдовського парламенту є легітимними і такими, що відповідають прагненням громадян.

ЄПН закликала колишнє керівництво Молдови та інші політичні сили до відповідальності, а також підкреслила важливість належного переходу урядових повноважень.

Як повідомляв Укрінформ, 8 червня у парламенті Молдови заявили про створення коаліції, до складу якої увійшли депутати з фракцій Партії соціалістів і політичного блоку «ACUM».

На засіданні було обрано спікера парламенту – голову Партії соціалістів Зінаїду Гречану, а також затверджено новий склад уряду на чолі з Майєю Санду.

Читайте також: ЄНП закликає до мирної передачі влади в Молдові

Проте Конституційний суд Молдови виніс вердикт про визнання неконституційними всіх, прийнятих нинішнім складом парламенту 8 червня і в наступний період рішень, включно із призначенням Гречаної спікером, а Санду - прем'єр-міністром.

11 червня, президент Молдови Ігор Додон анулював підписаний раніше заступником голови Демпартії Павлом Філіпом указ про розпуск парламенту, назвавши рішення Конституційного суду «посяганням на національну безпеку країни».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-