Діаспора виступає на підтримку нового уряду Молдови

Діаспора виступає на підтримку нового уряду Молдови

Відео
Укрінформ
Представники молдавської діаспори провели у великих містах Європи акції на підтримку нового уряду Молдови на чолі з Маєю Санду.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

В оприлюднених у соціальних мережах відеозверненнях представники діаспори вітають затвердження Маї Санду прем'єр-міністром, висловлюючи надію на те, що, “у Молдові робляться перші реальні кроки для визволення держави від олігархічних структур і створення основ незалежного правосуддя”.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 8 червня, в парламенті Молдови оголосили про створення тимчасової коаліції, до складу якої ввійшли депутати з фракцій Партії соціалістів і політичного блоку ACUM. Під угодою підписалися 60 депутатів (усього в парламенті Молдови - 101 депутат).

На засіданні було обрано спікера парламенту - голову Партії соціалістів Зінаїду Гречану, а також затверджено новий склад уряду на чолі з Маєю Санду.

Читайте також: В інтернеті новий уряд Молдови підтримують понад 90% громадян

Однак Конституційний суд виніс вердикт про визнання неконституційними всіх рішень, прийнятих нинішнім складом парламенту 8 червня і в наступний період. Інстанція вже винесла вердикти про неконституційність обрання Зінаїди Гречаної спікером, а Маї Санду прем'єр-міністром.

У вівторок, 11 червня, президент Молдови Ігор Додон анулював підписаний раніше заступником голови Демпартії Павлом Філіпом указ про розпуск парламенту, назвавши рішення Конституційного суду "посяганням на національну безпеку країни".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-