Додон скликає Радбез Молдови

Додон скликає Радбез Молдови

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон проведе у вівторок, 11 червня, засідання Ради безпеки, на якому до складу Ради буде включено нових його членів.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«З метою гарантування національної безпеки Республіки Молдова та для обговорення в терміновому порядку найгостріших проблем, з якими стикається країна, я скликав засідання Вищої ради безпеки», - повідомив президент.

Додон також підписав указ про визначення складу Вищої ради безпеки Республіки Молдова, до складу якої увійдуть нові його члени: прем'єр-міністр Майя Санду, спікер парламенту Зінаїда Гречаний, глава Міністерства внутрішніх справ Андрій Нестасе, віце-прем'єр з реінтеграції Васіле Шова, міністр оборони Павел Войко і міністр юстиції Станіслав Павловський.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 8 червня, в парламенті Молдови повідомили про створення тимчасової коаліції, до складу якої увійшли депутати з фракцій Партії соціалістів і політичного блоку «ACUM» (під угодою підписалися 60 депутатів). Усього в парламенті Молдови - 101 депутат.

На засіданні було обрано спікера парламенту - голову Партії соціалістів Зінаїду Гречаний, а також затверджено новий склад уряду на чолі з Майєю Санду.

Однак, Конституційний суд Молдови виніс вердикт про визнання неконституційними всіх прийнятих нинішнім складом парламенту 8 червня і в наступний період рішень, постанов і законодавчих актів. Інстанція вже винесла вердикти про неконституційність обрання Зінаїди Гречаний спікером, а Майї Санду прем'єр-міністром.

Читайте також: Демократична партія Молдови кличе нову коаліцію на переговори

У неділю, 9 червня, Конституційний суд тимчасово відсторонив від посади президента Ігоря Додона за його відмову розпустити парламент і призначити дострокові вибори, призначивши тимчасово виконуючим обов'язки президента заступника голови Демократичної партії Павла Філіпа. Філіп, у свою чергу, підписав указ про розпуск парламенту і про призначення дострокових виборів на 6 вересня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-