Трамп вірить, що угода зі США не

Трамп вірить, що угода зі США не "застрягне" в парламенті Мексики

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп повідомив про завершення процесу оформлення й підписання угоди з урядом Мексики з питань міграційної безпеки й торгівлі та попередив парламент цієї країни про необхідність ратифікації документа.
В іншому випадку залишається загроза підвищення мит для мексиканських товарів, заявив глава Білого дому в понеділок на офіційній Twitter-сторінці.

"Ми повністю оформили та підписали ще одну важливу частину угоди про імміграцію й безпеку з Мексикою, яку США хотіли досягти багато років. Вона буде оприлюднена в не дуже далекому майбутньому та вимагатиме голосування в законодавчому органі Мексики!", - наголосив американський президент.

Читайте також: Президент Мексики зателефонував Трампу з пропозицією дружби

Водночас, він висловив упевненість, що мексиканський парламент не чинитиме перепон, та попередив про можливе запровадження економічного тиску в разі провалу голосування.

"Ми не очікуємо проблем із голосуванням, але, якщо за якоїсь причини схвалення не відбудеться, тарифи будуть відновлені!"- написав Трамп.

Як повідомлялося, минулої п'ятниці адміністрація президента США та уряд Мексики досягли угоди щодо припинення потоків нелегальних мігрантів з країн Центральної Америки до південного кордону США після того, як Трамп пригрозив ввести 5% мита на мексиканські товари.

Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-