Китай попередив про “жахливі” наслідки для компаній, які підтримають санкції США

Китай попередив про “жахливі” наслідки для компаній, які підтримають санкції США

Укрінформ
Влада Китаю попередила керівників великих технологічних компаній про “жахливі” наслідки, якщо ті підтримають заборону США на продаж ключових американських технологій для китайських компаній.

Про це пише New York Times.

“Китайський уряд минулого тижня влаштував зустріч із представниками великих технологічних компаній, включаючи американські Microsoft та Dell та корейську Samsung, щоб попередити, що вони можуть зіткнутися з жахливими наслідками, якщо дотримуватимуться заборони адміністрації Дональда Трампа щодо продажу ключових американських технологій китайським компаніям”, - йдеться у повідомленні.

Зустрічі, які відбулися у вівторок та середу, організували незабаром після оголошення Пекіна, про те, що він зробить свій санкційний список "ненадійних" компаній та приватних осіб.

Читайте також: Фінансові лідери країн G20 обговорюють торговельний диспут між США і Китаєм

Цей список розглядається як спосіб відповісти адміністрації Трампа на рішення усунути китайського гіганта електроніки Huawei від доступу до американських технологій. Сполучені Штати звинувачують Huawei у крадіжці комерційної таємниці та шпигуванні для Пекіна.

Як повідомлялося, 17 травня Міністерство торгівлі США оголосило про намір внести Huawei до "чорного списку" через загрозу національній безпеці. Компанію звинувачують, зокрема, у викраденні технологій, шпигунстві та продажу американських комплектуючих до Ірану всупереч санкціям проти цієї країни. Дії американської влади призвели до того, що багато IT-компанії припинило співпрацю з китайським концерном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-