Кандидат у прем'єри Британії Джонсон не збирається платити ЄС відступні за Brexit

Кандидат у прем'єри Британії Джонсон не збирається платити ЄС відступні за Brexit

Укрінформ
Один із претендентів на прем'єрську посаду в уряді Британії Борис Джонсон пообіцяв не платити відступні за Brexit на умовах ЄС.

Про це пише DW.

«Борис Джонсон, фаворит змагання за право стати наступним британським прем'єр-міністром, заявив, що утримувався б від сплати відступних за Brexit Європейському Союзу, якщо спільнота не запропонує кращі умови угоди Brexit», - йдеться в повідомленні.

Джонсон хоче використати питання відступних виплат, як козир у перемовинах, з надією здобути більш вигідну угоду, ніж це вдалося Терезі Мей.

"Наші друзі та партнери повинні розуміти, що гроші будуть утримані до тих пір, поки ми не матимемо більшої ясності щодо шляху вперед", - сказав політик.

Читайте також: У Євросоюзі готові ще раз відтермінувати Brexit — The Times

Президент США Дональд Трамп минулого тижня рекомендував Великій Британії не платити відступні ЄС. Він також підтримав Джонсона як головного претендента на посаду голови уряду. Крім того, Джонсон зауважив, що він відкине погоджену Мей угоду щодо кордону з Ірландією.

Як повідомлялося, колишнього голову МЗС Великої Британії Бориса Джонсона викликали до суду у зв'язку з висловлюваннями напередодні референдуму за Brexit у 2016 році, мова йде про неправдиві заяви політика про те, що Велика Британія платить ЄС 350 мільйонів фунтів стерлінгів щотижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-