ЄС хоче вдосконалити міжнародну систему доступу до електронних доказів

ЄС хоче вдосконалити міжнародну систему доступу до електронних доказів

Укрінформ
Рада ЄС надала Єврокомісії повноваження на проведення міжнародних переговорів щодо вдосконалення системи доступу до електронних доказів у кримінальних провадженнях, зокрема, із США та країнами-членами Ради Європи.

Відповідне повідомлення оприлюднено у п’ятницю на сайті Єврокомісії.

«Рада ЄС погодила два мандати для Єврокомісії на міжнародні переговори, зокрема, зі Сполученими Штатами та щодо Другого додаткового протоколу до Конвенції Ради Європи з протидії кіберзлочинам, відомого як «Будапешт». Обидва мандати включають положення щодо дотримання фундаментальних прав у сфері захисту даних, приватних та процедурних прав осіб, які стануть частиною майбутніх угод», - зазначається в повідомленні.

За даними Єврокомісії, електронні докази є необхідними близько у 85 відсотках кримінальних розслідувань, при цьому дві третини таких доказів мають надходити від провайдерів онлайн послуг, які фізично діють у різних країнах.

Читайте також: ЄС створює мережу суперкомп’ютерів у восьми містах Європи

«Протягом надто тривалого часу злочинці та терористи використовували сучасні технології для здійснення злочинів. Шляхом встановлення міжнародних стандартів в отриманні доступу до електронних доказів, ми робимо ще один крок для звуження простору для злочинних дій, надаємо правоохоронним органам інструмент для проведення більш ефективних розслідувань та для покарання злочинців, з повною повагою до фундаментальних прав людини», - зазначив з цього приводу Єврокомісар з питань безпеки Юліан Кінг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-