Російський

Російський "друг" Манафорта працював раніше на Держдеп - ЗМІ

Укрінформ
Доповідь Мюллера пов'язує Килимника зі спецслужбами Росії, але не згадує, що він був інформатором Держдепу, пише розслідувач Джон Соломон, закидаючи слідству щодо Росії вибірковість.

Оглядачі ж звинувачують у вибірковості вже самого журналіста, пише в п'ятницю "Голос Америки".

Як написав у виданні The Hill журналіст-розслідувач Джон Соломон, росіянин Костянтин Килимник, якого звіт спецпрокурора США Мюллера пов'язав зі спецслужбами РФ, у минулому виступав цінним джерелом інформації для Державного департаменту США. Соломон вважає, що відсутність інформації у звіті незалежного прокурора США Мюллера щодо контактів Килимника з урядом США дає підстави поставити запитання щодо об'єктивності та незаангажованості слідства. 

На те, що Килимник виступав джерелом уряду США, раніше звертали увагу журналісти The New York Times, Politico.

Читайте також: Конгрес США може розпочати розслідування проти Руді Джуліані – ЗМІ

Матеріал Соломона із захватом сприйняли прихильники президента Трампа та він сам. Публікація з'явилася на тлі зусиль Демократичної партії США щодо повторного перегляду матеріалів слідства щодо втручання Росії та підтримку ідеї імпічменту Трампа серед демократів.

Джон Соломон відомий розслідуваннями, пов'язаними зі слідством у США щодо втручання Росії, в яких привертав увагу до ознак упередженості у роботі слідчих. Критики характеризують Соломона як лобіста. Між тим його публікації неодноразово містили факти та документи, пов'язані зі слідством щодо втручання Росії та ін. Із Соломоном раніше спілкувався генпрокурор України Юрій Луценко, голова САП Холодницький. Українські чиновники відповідали на питання Соломона про обставини справи Манафорта, пов'язані з Україною, розслідування щодо компанії "Бурісма".

Читайте також: Міграція і торгівля: Трамп назвав високими шанси на угоду з Мексикою

"Окремі фрагменти матеріалів Джона Соломона щодо України, на думку оглядачів, містили неточності, представляли події в Україні не у всій повноті, або ж вибірково", - зазначає "Голос Америки".

Низка журналістів, оглядачів у США закидали Соломону політичну ангажованість щодо його публікацій, які стосувались посла США в Україні Марії Йованович, народного депутата Сергія Лещенка, начебто тиску посольства США в Україні на ГПУ та інших висвітлених ним матеріалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-