У Нью-Йорку заарештували чоловіка, який планував теракт на Таймс-Сквер

У Нью-Йорку заарештували чоловіка, який планував теракт на Таймс-Сквер

Укрінформ
Поліція Нью-Йорка спільно з ФБР заарештувала чоловіка, який планував терористичний акт з використанням вибухівки в одному з найпопулярніших місць Мангеттена, площі Таймс-Сквер.

Про це повідомляє у п'ятницю центральне американське видання USA Today.

"Чоловік, заарештований під час операції під прикриттям, у п'ятницю має постати перед федеральним судом за звинуваченням у плануванні встановлення вибухових пристроїв на Таймс-Сквер", - зазначається в повідомленні.

Чоловік, ім'я якого поки не називається, був затриманий напередодні правоохоронцями Спільної групи з протидії тероризму, до складу якої входять як представники поліції Нью-Йорка, так і Федерального Бюро Розслідувань. За попередньою інформацією, нападник діяв самостійно й не мав спільників.

Формальним приводом для затримання й арешту стала спроба чоловіка придбати бойові гранати, а також зброю з видаленими серійними номерами. Відомо також, що раніше нападник проводив відеоспостереження на Таймс-Сквер, а також вів розмови про можливу атаку.

Правоохоронці на підставі оперативної інформації провели операцію під прикриттям з проникненням у коло спілкування нападника.

Читайте також: ФБР дізналася, що російські хакери зламали базу даних виборців Флориди

Таймс-сквер є одним із основних комерційних, туристичних і розважальних центрів Нью-Йорка, розташованим на Мангеттені. Через популярність серед туристів, це місце часто називають "Перехрестям світу", "Центром Всесвіту" та іншими гучними назвами. За офіційними даними, щодня через цю площу проходять від 330 тис. до півмільйона людей.

Фото: pixabay.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-