Вбивство словацького журналіста і його нареченої ймовірно замовив росіянин - ЗМІ

Вбивство словацького журналіста і його нареченої ймовірно замовив росіянин - ЗМІ

Укрінформ
Підозрюваний у вбивстві словацького журналіста Яна Куцяка і його нареченої заявив, що замовлення на цей злочин зробив російськомовний клієнт.

Про це повідомляють чеські Novinky з посиланням на словацький телеканал Joj.

«Колишній професійний військовий Мирослав Марчек, ймовірний вбивця журналіста Яна Куцяка і його нареченої Мартіни Кушнірової, розповів словацькій поліції, що замовив вбивство російськомовний чоловік», - повідомляють ЗМІ.

Стало відомо, що в своєму шестигодинному зізнанні від 11 квітня 2019 року Марчек повідомив поліції, що клієнт ставився до Куцяка вороже. Марчеку розповів про це Золтан Андруско, який виступив посередником при замовленні на вбивство. Той нібито сказав, що це наказ від його знайомого, росіянина, який погано говорить словацькою; що журналіст пише деякі речі, які цьому росіянину не подобаються. Марчек на допиті заявив, що не знає, про що йдеться.

Читайте також: Убивство журналіста: у Словаччині мітингували за відставку глави поліції

Справа стає все більш і більш заплутаною, оскільки сам Андруско погодився на співпрацю з поліцією з самого початку і повідомляв слідчим, що замовив вбивство бізнесмен Маріан Кочнер.

Як повідомлялося, Куцяк і Кушнірова були застрелені в своєму будинку в селі Велька Мача в Галантському районі 21 березня 2018 року. У причетності до вбивства підозрюють і утримують під вартою Марчека, Андруско і Кочнера, а також колишнього поліцейського Томаша Сабо і Олену Жужову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-