Сирійському Ідлібу загрожує гуманітарна катастрофа - ООН

Сирійському Ідлібу загрожує гуманітарна катастрофа - ООН

Укрінформ
Головний радник спеціального посланника ООН в Сирії Наджат Рочді попередив про можливу гуманітарну катастрофу у провінції Ідліб на північному заході Сирії, де режим Башара Асада здійснює авіаудари.

Під загрозою опинилися три мільйони людей.

Про це повідомляє Anadolu.

“Гуманітарна катастрофа є серйозною небезпекою, якщо насильство не припиниться. Авіаудари та бойові дії також впливають на цивільне населення у контрольованих урядом районах", - сказав Рочді.

Як відомо, Туреччина та РФ домовилися у вересні минулого року, щоб перетворити Ідліб на зону деескалації, в якій акти агресії прямо заборонені.

Сирійський режим, однак, послідовно порушує умови перемир'я, здійснюючи часті атаки на своїх противників усередині зони.

"Все більше зростання жорстокості протягом останніх тижнів викликало значні втрати серед цивільних та переміщення сотень тисяч людей", - додав Рочді.

Читайте також: Росія та Асад використовують заборонену зброю проти мирних жителів у Сирії – HRW

Як повідомлялося, міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch звинуватила сирійсько-російський "військовий альянс" у використанні "коктейлю із забороненої та змішаної зброї" для атак на цивільних осіб у північно-західній частині Сирії.

РФ разом з Іраном надала сирійському президенту Башару Асаду вирішальну військову та дипломатичну підтримку протягом восьмирічної громадянської війни в країні, яка почалася з придушення протестів урядом у березні 2011 року. Сполучені Штати та Туреччина надали підтримку різним групам повстанців у Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-