Рада Європи розкритикувала Угорщину за неналежний захист дітей мігрантів

Рада Європи розкритикувала Угорщину за неналежний захист дітей мігрантів

Укрінформ
У Раді Європи вимагають від влади Угорщини вжити заходів для захисту дітей мігрантів та шукачів притулку від сексуальної експлуатації у транзитних зонах на кордоні з Сербією.

Про це йдеться у доповіді комітету сторін Конвенції РЄ про захист прав дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«У доповіді комітет Ради Європи висловлює розчарування через недостатність ефективних заходів, ужитих для захисту дітей мігрантів і шукачів притулку від сексуальної експлуатації і сексуального насильства у транзитних зонах на сербсько-угорському кордоні», - заявили в РЄ.

У доповіді встановлено, що діти у цих зонах наражаються на ризики через те, що угорська влада не вживає достатньо заходів для їх захисту.

Серед виявлених недоліків також вказується на блокування доступу представників неурядових організацій до транзитних зон, неадекватність процедури визначення віку.

Читайте також: У ПАРЄ наголошують на необхідності кращого захисту дітей мігрантів

«Діти закриті в огороджених зонах, де укриттям слугують контейнери. Діти віком 14-18 років, особливо дівчата, все ще не підпадають під угорську регулярну систему захисту дітей, що збільшує ризики сексуальної експлуатації та насильства», - йдеться у доповіді.

Відзначаються також недоліки у забезпеченні перекладу для дітей, що особливо важливо під час проходження медичного огляду, психотерапевтичних заходів, зустрічей із охоронцями та соціальними працівниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-