Назарбаєв пояснив, чому пішов із посади президента Казахстану

Назарбаєв пояснив, чому пішов із посади президента Казахстану

Укрінформ
Колишній президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв пояснив публіці, що пішов із посади заради стабільності держави, заради майбутнього і наступності політики.

Про це він заявив у четвер, повідомляє портал Tengi News.

"Вручення звання почесного сенатора - велика честь. Я дякую від душі і від серця. З багатьма з вас я працюю давно, продовжуватиму працювати, не хвилюйтеся. І моє рішення (про відставку - ред.), прийняте цього року, це вивірене, нормальне рішення заради стабільності держави, заради майбутнього і наступності політики, яку я проводив останні 30 років", - сказав він.

Назарбаєв зазначив, що головне досягнення - це стабільність і спокій у країні.

"Є програми розвитку в усіх галузях економіки, політики. Є програми зовнішньої і внутрішньої політики, промисловості, сільського господарства, соціальної сфери. Завдання в усьому іншому - скрупульозно виконувати і контролювати. Ці завдання всі забезпечені засобами, виконавча влада має лише чітко їх виконувати. Я сподіваюся, що ви цю місію теж будете виконувати. І головне наше досягнення - це стабільність, спокій у нашій країні. Просто острів стабільності в цьому палаючому світі. І ми з вами це зробили. Це не саме собою сталося, не з неба до вас звалилося, а завдяки нашій роботі. Усі міжнародні організації, держави поважають", - додав екс-президент.

Читайте також: Вперше в історії Казахстану кандидатом в президенти стала жінка

Зазначається, що в четвер Нурсултану Назарбаєву присвоїли статус почесного сенатора. Цей статус дає йому можливість брати участь у засіданнях палати, у прийнятті рішень, вносити свої пропозиції. Однак спеціальний статус не дає йому права брати участь у голосуваннях Сенату.

Як повідомлялося, 19 березня Назарбаєв оголосив, що подає у відставку з посади президента Казахстану. При цьому він довічно залишиться головою Ради безпеки центральноазіатської держави, а також головою правлячої партії "Нур-Отан".

78-річний Нурсултан Назарбаєв беззмінно очолював Казахстан з квітня 1990 року. У квітні 2015 року його було переобрано на п'ятий президентський термін на дострокових виборах. На них він набрав 97,75% голосів виборців.

Ім'я нового глави Казахстану стане відоме після позачергових виборів президента - вони пройдуть 9 червня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-