Саудівська Аравія розширила ракетну програму завдяки Китаю - ЗМІ

Саудівська Аравія розширила ракетну програму завдяки Китаю - ЗМІ

Укрінформ
Адміністрація США отримала розвідувальну інформацію, яка підтверджує суттєве розширення програми виробництва балістичних ракет Саудівською Аравією.

Про це повідомляє CNN із посиланням на компетентні джерела.

"Уряд США отримав розвіддані про те, що Саудівська Аравія за допомогою Китаю суттєво розширила свою програму балістичних ракет", - зазначається в повідомленні.

Як уточнюється, Саудівська Аравія посилила свою ракетну інфраструктуру, а також удосконалила технології виробництва завдяки закупівлям з Китаю. При цьому зазначається, що такий розвиток подій загрожує зусиллям, які США докладали впродовж десятиліть, аби обмежити розповсюдження ракетних озброєнь на Близькому Сході.

Читайте також: Трамп може продати зброю Саудівській Аравії без схвалення Конгресу

Адміністрація Трампа спочатку намагалася приховати цю інформацію від Конгресу. Але про це стало відомою з інших каналів, що викликало обурення депутатів від Демпартії.

Поки що незрозуміло, яку роль у цьому могла зіграти мовчазна згода адміністрації Трампа, котра прагне протистояти зусиллям Ірану посилити свій вплив, зазначає телеканал. Показово, що все це відбувається тлі посилення напруженості між Конгресом і Білим домом щодо причетності до вбивства журналіста Хашоггі королівської родини Саудівською Аравії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-