Пхеньян вважає, що США таємно розробляють план

Пхеньян вважає, що США таємно розробляють план "агресивної війни"

Укрінформ
Високопосадовці КНДР вважають, що США готуються до війни з Північною Кореєю.

Про це пише Washington Times.

“Високопосадовці Північної Кореї у середу сказали, що дипломатичні кроки президента Трампа - лише ширма і що Вашингтон таємно розробляє план "агресивної війни", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ці слова стали прямою реакцією на оновлену Індо-Тихоокеанську стратегію Пентагону, оприлюднену наприкінці минулого тижня. У документі, що перегукується з виступом в Азії виконувача обов'язків міністра оборони США Патріка Шанагана, Північну Корею називають «державою-порушником».

На думку північнокорейських посадовців, це підтверджує, що, попри спроби Трампа робити певні дипломатичні кроки, США все ж таки прагнуть війни.

Читайте також: У Сінгапурі обговорили перспективи ядерного роззброєння КНДР

Як повідомлялося, перша в історії зустріч двох лідерів США та КНДР відбулась у Сінгапурі у червні 2018 року. Вона завершилася підписанням документа, згідно з яким Північна Корея зобов’язалася здійснити ядерне роззброєння у відповідь на гарантії безпеки з боку США. Однак пізніше ЗМІ повідомляли, що КНДР продовжує ядерні розробки.

27-28 лютого у Ханої відбувся другий саміт за участю лідерів Сполучених Штатів Дональда Трампа та Північної Кореї Кім Чен Ина. Очікувалося, що вони підпишуть спільну угоду, проте очільники держав не досягли згоди через вимоги КНДР щодо скасування санкцій, запроваджених США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-