Помпео закликає Європу не пов'язувати свою енергетику з Росією

Помпео закликає Європу не пов'язувати свою енергетику з Росією

Укрінформ
Держсекретар США Майк Помпео закликав європейські країни диверсифікувати джерела постачання енергоносіїв, щоб їхня "енергетична база не була пов'язана з Росією".

Про це повідомляє Голос Америки.

Заява прозвучала на тлі продовження будівництва газопроводу Nord Stream 2 під Балтійським морем, яке ведуть Москва та її європейські партнери.

"Ми в Америці просто сподіваємося, що Європа серйозно поставиться до необхідності диверсифікованої, безпечної енергетичної бази – не пов'язаної з Росією", – заявив Помпео голландському телеканалу.

За його словами, у разі конфлікту Росія буде використовувати будь-які наявні інструменти, щоб підвищити витрати для Європи, якщо вона захоче прийняти рішення, які відповідають її найкращим інтересам, але, можливо, не відповідають інтересам РФ.

"Ми сподіваємося, що Європа зрозуміє це правильно", - підкреслив держсекретар.

Читайте також: США схвалили продаж літаків F-16 та систем озброєння для Болгарії

Як повідомляв Укрінформ, Помпео під час перебування в Нідерландах заявив, що офіційний Вашингтон продовжить домагатися від відповідальності Росії за застосування ним бойової зброї по цивільному літаку Малазійських авіаліній MH17 в небі над українським Донбасом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-