Міжнародна контактна група та Група Ліми підтримали Національну Асамблею Венесуели

Міжнародна контактна група та Група Ліми підтримали Національну Асамблею Венесуели

Укрінформ
Учасники зустрічі знову висловили підтримку законно обраній Національній Асамблеї Венесуели та наголосили на тому, що рішенням для кризи може бути знайдено лише на основі мирного демократичного процесу виборів.

Як передає прес-служба Служби зовнішніх дій ЄС, міністри закордонних справ Канади, Чилі та Перу, які входять до так званої Групи Ліми (Ліма – столиця Перу), Високий представник ЄС та керівники зовнішньополітичних відомств Португалії та Уругваю зі складу Міжнародної контактної групи (МКГ) з врегулювання у Венесуелі провели у понеділок зустріч в ООН для обговорення шляхів виходу з поточної кризи.

«Зустріч відбулася після того, як обидві групи вирішили посилити контакти для пошуку політичного, мирного та демократичного вирішення кризи у Венесуелі. Вони погодилися, що рішення для кризи має належати Венесуелі, але регіональний вплив кризи вимагає від регіональної та міжнародної спільнот відігравати активнішу роль у поверненні до демократії в Венесуелі», - йдеться у спільній декларації, яку було прийнято за підсумками обговорення. 

Читайте також: Трамп заявив, що Росія вивела своїх людей з Венесуели

Обидві групи підтвердили відданість мирному розвитку Венесуели, який має привести до вільних та справедливих виборів, і привітали всі зусилля, що здійснюються для досягнення цієї мети. При цьому учасники зустрічі підтвердили підтримку демократично обраній Національній Асамблеї та наголосили на необхідності повністю поновити та поважати її повноваження, а також звільнити всіх політичних в’язнів та припинити порушення прав людини у Венесуелі. 

Члени Групи Ліми та МКГ погодилися, що гуманітарна ситуація в країні є важкою, включаючи наслідки міграційної кризи. Вони висловили намір продовжувати надання гуманітарної допомоги населенню Венесуели та сусіднім країнам, які потрапили під вплив кризи, відповідно до міжнародних принципів.

Читайте також: Канада тимчасово закрила своє посольство у Венесуелі

Сторони також висловили підтримку скоординованим зусиллям ООН та наголосили на необхідності підвищити обсяги міжнародної підтримки, а також створити умови для діяльності міжнародних гуманітарних організацій, які б дозволили їм доставляти таку допомогу без обмежень та політичного втручання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-