В Албанії вимагають відставки прем'єра: в сутичках постраждали 13 осіб

В Албанії вимагають відставки прем'єра: в сутичках постраждали 13 осіб

Укрінформ
Тисячі прихильників опозиції у неділю вийшли на вулиці албанської столиці Тирани, вимагаючи відставки прем'єр-міністра Еді Рами.

Про це повідомляє DW.

"Унаслідок сутичок з правоохоронцями дістали поранення 10 поліцейських та троє протестувальників", - йдеться у повідомленні.

"Рама, йди геть", - вигукували демонстранти, кидаючи в правоохоронців петарди, каміння та димові бомби попри заклики організаторів протестної акції утриматися від насильства. Посольство США в Албанії засудило такі дії протестувальників та закликало опозицію до діалогу з владою.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, який перебував з візитом у Тирані, також засудив насильство. "Політичне насильство суперечить нашим демократичним цінностям. Це абсолютно неприйнятно", - сказав він.

Читайте також: Демонстранти закидали офіс прем’єра Албанії коктейлями Молотова

Протести в Албанії почалися в лютому 2019 року. Опозиція вимагає проведення нових виборів і відставки Рами, який обіймає посаду з 2013 року. Правлячу Албанську соціалістичну партію та її голову звинувачують у фальшуванні результатів виборів та корупції. Наприкінці лютого понад 60 депутатів від Демократичної партії Албанії та її союзників здали свої мандати на знак протесту.

Фото: dpa/H.Pustina

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-