Boeing знайшов дефектні деталі у 312 літаках

Boeing знайшов дефектні деталі у 312 літаках

Укрінформ
Авіабудівна компанія Boeing виявила дефекти деталей предкрилків у 312 моделей літаків Boeing 737NG і Boeing 737MAX.

Про це повідомляє Федеральне управління цивільної авіації США (FAA).

Boeing повідомив FAA, що передкрилки деяких 737NG і 737MAX могли бути виготовлені неправильно і не відповідати всім чинним стандартам міцності та надійності. Браковані деталі схильні до передчасного зносу.

"У США мова йде про 32 літаках моделі NG і 33 моделі MAX. У всьому світі – 133 NG і 179 MAX", – йдеться в повідомленні регулятора.

Читайте також: МАУ не планує відмовлятися від Boeing 737 MAX

В FAA вказали, що проблеми з передкрилками не повинні призвести до падіння літака, однак можуть негативно позначитися на польоті.

У свою чергу в Boeing повідомили, що підозрюють наявність бракованих частин на двадцяти лайнери 737 Max. При цьому в компанії додали, що мають намір заново перевірити всі машини, про які повідомила FAA.

Читайте також: Boeing завершив оновлення програмного забезпечення літаків 737 MAX

Нагадаємо: раніше Boeing усунула дефект програмного забезпечення (ПЗ) тренажерів-симуляторів польоту, на яких проходять навчання пілоти. ПЗ відтворювало деякі умови польоту не так, як це відбувається в реальності, що, як вважають експерти, і призвело до падіння літака Boeing 737 Max в Ефіопії. Жертвами катастрофи стали 157 осіб.

У жовтні 2018 року такий же Boeing 737 Max 8 зазнав аварії біля берегів Індонезії, всі, хто перебував на борту - 189 осіб - загинули. Після інцидентів майже всі країни світу ввели заборону на польоти Boeing у своєму повітряному просторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-