"Зелені" вперше обігнали у рейтингу партію Меркель

Укрінформ
Німецька партія " Союз-90/зелені вперше з моменту заснування обігнала в рейтингу правлячий блок партій Християнсько-демократичний союз і Християнсько-соціальний союз (ХДС/ХСС).

Про це свідчать результати соцопитування Trendbarometer, проведеного німецькими телекомпаніями RTL і n-tv 1 червня, передає Deutsche Welle.

Повідомляється, що через тиждень після виборів до Європарламенту та регіональних виборів в Бремені, "зелені" покращили свій результат на 9% - зараз їх рейтинг складає 27%.

Зазначається, що партія збільшує кількість прихильників насамперед за рахунок тих, хто раніше не брав участі в голосуваннях та не визначився з вибором.

За даними опитування, блок правлячих партій ХДС/ХСС за останній тиждень, навпаки втратив 2%. Їх рейтинг, у порівнянні з минулим тижнем, знизився з 28% до 26%.

Читайте також: Евровыборы: Початок кінця коаліції в Німеччині?

Також наголошується, що рекордно низький результат показала Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН). За тиждень до виборів у Європарламент рейтинг схвалення соціал-демократів становив 17%, а на цьому тижні знизився до 12% - це найнижчий показник, коли-небудь продемонстрований партією на федеральному рівні.

Нагадаємо, що 27 травня було оголошено результати виборів у Європарламент. З 751 місця в Європарламенті найбільшу кількість, 178 місць, отримала Європейська народна партія (EPP), на другому місці Прогресивний альянс соціалістів і демократів (S&D) - 152 місця, на третьому - Альянс лібералів і демократів для Європи (ALDE&R) зі 108 мандатами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-