На акції

На акції "жовтих жилетах" у Франції вийшли не більше 10 тисяч чоловік

Укрінформ
У Франції 1 червня відбулися чергові маніфестації "жовтих жилетах", які були відзначені найнижчою мобілізацією з моменту зародження цього руху.

Про це повідомив телеканал BFM.

За даними МВС, в акціях протесту в Парижі та регіонах взяли участь не більше 9,5 тисячі осіб.

Зазначається, що через тиждень після провалу списків "жовтих жилетах" на європейських виборах їх новий загальнонаціональний день протесту не викликав великого ентузіазму.

Самі активісти руху стверджують, що на цей раз їм вдалося зібрати понад 23 тисячі чоловік.

Читайте також: На виборах у Європарламент у Франції партія "жовтих жилетів" набрала лише 0,5%

У Парижі маніфестації пройшли відносно спокійно. Гасла, з якими маніфестанти вийшли на вулиці столиці, традиційно закликали до "соціальної та податкової справедливості" і відставки президента Франції Еммануеля Макрона. Список вимог "жовтих жилетах" на цей раз поповнив протест проти підвищення тарифів на електроенергію, які виросли на 6%.

У Тулузі радикально налаштовані демонстранти спробували прорватися в центр міста. Поліція застосувала сльозогінний газ і водомети.

Читайте також: У Франції на акцію вийшло рекордно низька кількість "жовтих жилетів"

В Бордо марш "жовтих жилетах" порушив рух трамваїв, створив труднощі для місцевих жителів. Маніфестанти також влаштували акцію в торговому центрі міста.

За даними МВС, за шість місяців заворушень постраждали близько 2,5 тисячі демонстрантів і майже 1,8 тисячі поліціянтів і жандармів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-