Катастрофа МН17: прем’єр Малайзії вимагає більше доказів проти Росії

Катастрофа МН17: прем’єр Малайзії вимагає більше доказів проти Росії

Укрінформ
Прем’єр-міністр Малайзії Махатрхір Мохамад висунув вимогу вагоміших доказів вини Росії в збитті пасажирського рейсу МН17, запропонувавши версію, що ракету могли запустити бойовики так званої “ДНР” або взагалі український уряд.

Про це повідомляє Malay Mali.

"Потрібні більш серйозні докази того, що ракету запустили росіяни. Це могли бути й українські повстанці (бойовики "ДНР" - ред.), це міг зробити й уряд України, бо в них такі самі ракети", - заявив прем’єр Малайзії.

Також глава малайзійського уряду зазначив, що сумнівається в тому, що "така організована частина могла допустити запуск ракети", оскільки "російські військові мусили знати, що це пасажирський літак". А ще він додав, що Малайзія має бути безпосередньо залучена до дослідження чорної скриньки збитого літака, оскільки він належав цій країні і серед пасажирів МН17 були малайзійці.

Читайте також: Нідерланди підтримають сім'ї жертв МН17 у Європейському суді з прав людини

Як повідомляв Укрінформ, пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий збройними силами РФ на окупованому Донбасі 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна спільна слідча група повідомила, що літак рейсу MH17 був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських Збройних сил, яка дислокується в Курську.

У травні 2018 року Нідерланди та Австралія офіційно звинуватили Росію у відповідальності за катастрофу малайзійського пасажирського літака рейсу МН17.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-