У Конгресі заговорили про імпічмент Трампа після виступу Мюллера

У Конгресі заговорили про імпічмент Трампа після виступу Мюллера

Укрінформ
Демократи в Конгресі США не виключають імпічмент Трампа після заяви спецпрокурора Роберта Мюллера про те, що він не міг висувати жодних обвинувачень президенту з огляду на політику Мін'юсту.

З відповідними заявами виступили у середу одразу кілька впливових представників Демократичної партії США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми не виключаємо жодних варіантів", - заявила спікер нижньої палати Конгресу Ненсі Пелосі в контексті можливості запуску процедури імпічменту президента.

Водночас вона наголосила, що ця процедура має бути запроваджена лише після того, як будуть відомі факти зловживань з боку глави Білого дому, інакше це посилить суперечності в суспільстві. Пелосі наголосила на необхідності продовжити розслідування, яке зараз проводиться Конгресом.

Тим часом голова юридичного комітету Палати представників Джеррі Надлер заявив, що Дональд Трамп бреше, коли запевняє, ніби розслідування Мюллера не встановило змови з росіянами, а також втручання в правосуддя.

Читайте також: Мюллер заявив, що не міг висувати звинувачень проти Трампа

"Сьогодні зранку спецпрокурор Мюллер підтвердив висновки своєї доповіді, яка вказувала на істотні докази, що Росія атакувала нашу політичну систему, а також що президент щоразу намагався перешкодити розслідуванню Мюллера", - заявив Надлер.

У цьому зв'язку він акцентував увагу на трьох основних моментах. "Мюллер не виключив, що президент США перешкоджав правосуддю; обструкція правосуддя є серйозним злочином, який завдає удару основі нашої правової системи; конституція вказує, що Конгрес уживає заходів, аби притягнути президента до відповідальності", - наголосив голова Юридичного комітету.

Тому, за його словами, "стосовно можливості імпічменту - всі варіанти залишаються на столі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-