"Плівки Штрахе": ЗМІ з'ясували, що в скандальному відео знялася студентка з Боснії

Укрінформ
У постановочному відео від 2017 року, на якому колишній віце-канцлер Австрії Ганс-Крістіан Штрахе домовляється з нібито племінницею російського олігарха, роль цієї племінниці зіграла студентка з Боснії.
Це стверджує газета Kronen Zeitung.

«Головну роль отримала студентка з Боснії, яка вивчає сільське господарство. Оплата в день - до 7 тисяч євро», - пише таблоїд.

Видання з'ясувало, що перед тим, як організувати зустріч, автори провокації уважно вивчили типаж жінок, які подобаються Штрахе. Зачарувати главу парламентської фракції Австрійської партії свободи Йогана Гуденуса, який також був присутній на тій зустрічі, дівчина змогла переконливими знаннями про мисливство та лісове господарство.

Газета пише, що в цій історії йдеться «про гроші, а також про особисту помсту в зв'язку глибоким неприйняттям політики партії».

Читайте також: Штрахе подав позов через відео з "племінницею російського олігарха на Ібіці"

У 2017 році два експерти з безпеки корпорацій, які спеціалізуються на промисловому шпигунстві (один з них - з досвідом розвідувальної діяльності), а також відомий детектив і адвокат з Відня розробили підступний план. Адвокат мав у своєму розпорядженні інформацію про інтимне життя Штрахе (отриману від його колишнього охоронця), і з урахуванням її квартет спланував складну відеопастку в стилі роботи спецслужб.

Зустріч влаштували на віллі, яка раніше використовувалася для інших таємних операцій. На додаток до алкоголю фігурантам також були «запропоновані» якісь речовини, які «розв'язали язик» австрійських політиків. Вклавши в «підприємство» майже 400 тисяч євро, його ініціатори розраховували заробити набагато більше. Однак покупців, готових придбати скандальний матеріал за суму від півтора до 2 мільйонів євро, не знайшлося.

У 2019 році на сцену виходить якийсь німецький клуб з рахунками в офшорах. Він придбав 7-годинне відео за 600 тисяч євро, причому розплатився золотими монетами.

Як повідомлялося, 27 травня парламент Австрії проголосував за недовіру уряду Себастьяна Курца після скандалу, викликаного оприлюдненням німецькими виданнями Der Spiegel і Süddeutsche Zeitung відеозапису прихованої камери, зробленого під час розмови вже колишнього віце-канцлера Австрії, лідера Австрійської партії свободи Штрахе, екс-глави парламентської фракції АПС Йоганна Гуденуса і невідомої жінки на віллі на острові Ібіца в липні 2017 року.

На відео, опублікованому 17 травня, Штрахе обіцяє своїй співрозмовниці, яка представилася "племінницею російського олігарха", державні замовлення в обмін на підтримку на виборах.

28 травня Президент Австрійської Республіки Александр ван дер Беллен підписав указ про розпуск уряду.

Фото: spiegel.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-