Спецпрокурор США Мюллер заявив про відставку

Спецпрокурор США Мюллер заявив про відставку

Оновлено
Укрінформ
Спецпрокурор Роберт Мюллер, який був призначений у 2017 році для проведення розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори в США, офіційно заявив про своє звільнення.

З відповідною заявою він виступив у середу під час спеціальної прес-конференції в американському Мін'юсті, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми офіційно закриваємо офіс спеціального прокурора, і я також звільняюся з Міністерства юстиції для того, щоб повернутися до приватного життя", - наголосив Мюллер.

Він підкреслив, що "російське розслідування" завершене після майже двох років спільних зусиль. Причому Мюллер підтвердив висновки генпрокурора США Вільяма Барра за результатами розслідування й підкреслив, що Мін’юст зробив все для того, щоби основний звіт був максимально відкритим для громадськості.

Мюллер також висловив слова подяки всім, хто доклав зусиль для проведення "російського" розслідування.

"Перед тим, як я піду, хотів би подякувати прокурорам, агентам ФБР, аналітикам, професійному персоналу, які допомогли нам провести розслідування у справедливий і незалежний спосіб", - наголосив Мюллер.

Читайте також: Трамп дозволив генпрокурору США розсекретити діяльність спецслужб у "російській" справі

Як повідомляв Укрінформ, міністр юстиції США Вільям Барр 24 березня представив конгресменам письмовий висновок на чотирьох сторінках про результат розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера. Але сам звіт спецпрокурора на більш ніж 400 сторінках з’явився лише в середині квітня. У звіті наголошувалося, що Мюллер та його колеги виявили багато випадків контактів команди Трампа з росіянами під час президентської кампанії 2016 року. Водночас у висновках зазначалося, що розслідування не виявило ознак змови кампанії Трампа з російським урядом під час виборів, а також втручання у правосуддя з боку нинішнього президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-