П'ятьом новообраним депутатам слід вибрати одне з двох

П'ятьом новообраним депутатам слід вибрати одне з двох "єврокрісел"

Укрінформ
П’ять членів Європейської Комісії, які були обрані до Європейського парламенту, не можуть одночасно працювати в ЄК та виконувати депутатські повноваження, адже таке положення чітко передбачається Угодою ЄС.
Про це у середу під час брифінгу для преси заявив речник Єврокомісії Маргаритіс Шинас, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Відомо, що перший віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс (Frans Timmermans), віце-президенти Андрюс Ансіп (Andrus Ansip) і Валдіс Домбровскіс (Valdis Dombrovskis), єврокомісари Коріна Крецу (Corina Crețu) та Марія Ґабріель (Mariya Gabriel), - всі були обрані до Європейського парламенту, і їх можна привітати з цим досягненням. Зараз від цих п’яти членів Єврокомісії залежить рішення, чи вони займуть крісла депутатів, або ні. Правила відомі, - якщо вони обирають депутатські крісла, вони мають звільнитися з Єврокомісії», - сказав речник Єврокомісії.

Читайте також: Кандидатів на ключові посади в європейських інституціях визначать до червня - Туск

Він нагадав, що відповідне положення передбачено Угодою ЄС, зокрема, статтею 246, яка буде застосована в такому випадку, і буде повною мірою поважатися.

Маргаритіс Шинас зауважив, що у членів Єврокомісії, обраних євродепутатами, ще є достатньо часу для прийняття такого рішення, адже перша організаційна зустріч нового складу Європарламенту запланована на 2 липня поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-