Джонсона викликали до суду через висловлювання про Brexit

Джонсона викликали до суду через висловлювання про Brexit

Укрінформ
Колишній глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон викликаний до суду у зв'язку з висловлюваннями напередодні референдуму за Brexit у 2016 році.

Про це повідомляє ВВС.

"Борису Джонсону було наказано постати перед судом у зв'язку з неправдивими заявами про те, що Велика Британія виділяє ЄС 350 мільйонів фунтів стерлінгів на тиждень", - йдеться в повідомленні.

Претендента на посаду лідера Консервативної партії і прем'єр-міністра Великої Британії Джонсона звинуватили у неправомірних діях на державній службі під час кампанії референдуму щодо виходу з ЄС 2016 року.

Це приватний позов проти Джонсона, поданий бізнесменом Маркусом Боллом. Той стверджує, що Джонсон маніпулював фактами і дурив громадськість, заявляючи, що після виходу з ЄС Британія отримає доступ до 350 мільйонів фунтів стерлінгів на тиждень, які раніше йшли в ЄС. За словами Болла, країна ніколи не виплачувала ЄС 350 мільйонів фунтів в тиждень.

Читайте також: Кандидат у прем'єри Британії назвав Brexit без угоди “самогубством” консерваторів

Представники Джонсона заперечують звинувачення, назвавши цю справа "трюком", який "ставиться у політичних цілях".

Попереднє слухання відбудеться у Вестмінстерському світовому суді, а потім справу буде передано в Королівський суд для розгляду.

Як зазначає видання, максимальним покаранням за злочин є довічне ув'язнення.

Фото: Christopher Furlong / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-