Європейці проголосували за сильний та єдиний ЄС – Туск

Європейці проголосували за сильний та єдиний ЄС – Туск

Укрінформ
Під час Європейських виборів більшість громадян країн ЄС проголосували за сильний та об’єднаний Євросоюз та відкинули тих, хто виступає за послаблення Європи.

Про це Президент Європейської Ради Дональд Туск заявив під час прес-конференції за підсумками неформальної вечері лідерів країн ЄС, яка відбулася у вівторок у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Лідери ЄС зустрілися, щоб оцінити результати Європейських виборів та обговорити, що ці результати означають для ЄС… Ми дуже задоволені явкою, яка була найвищою за останні 25 років. Це доводить, що ЄС є потужною і пан'європейською демократією, яку цінують громадяни. Хто б не очолив Європейські інституції, вони матимуть мандат від народу», - зауважив Президент Європейської Ради.

Читайте також: Кандидатів на ключові посади в європейських інституціях визначать до червня - Туск

Він висловив переконання, що головним переможцем цих виборів стала Європа. Вибори засвідчили, що люди стали більш проєвропейськими, що спонукало деякі партії «євроскептиків» відмовитися від власних антиєвропейських слоганів, і позиціювати себе як реформаторів ЄС. Це, за словами Туска, позитивний розвиток.

«Я переконаний, що один із факторів, які сформували проєвропейську більшість, - це Brexit. Європейці побачили, що Brexit означає на практиці, і зробили висновки. Brexit став вакциною проти антиєвропейської пропаганди та фейкових новин», - сказав Дональд Туск.

Читайте також: Туск закликає британців голосувати на виборах до ЄП за партію єврооптимістів

Водночас, він зазначив, що в результаті виборів формується «складніший» Європарламент, в якому для формування більшості буде необхідно знайти спільні позиції, принаймні, для трьох партій. За словами Дональда Туска, це також демократичний результат, який відображує як розмаїття політичних поглядів в Європі, як і певну національну чутливість громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-