Колишній король Іспанії Хуан Карлос заявив, що іде з публічного життя

Колишній король Іспанії Хуан Карлос заявив, що іде з публічного життя

Укрінформ
Колишній король Іспанії Хуан Карлос оголосив, що він відійде від публічного життя наступної неділі, через п'ять років після виходу на пенсію.

Про це повідомляє DPA.

«Колишній король Іспанії Хуан Карлос оголосив, що він піде з публічного життя наступної неділі, за п'ять років після виходу на пенсію», - йдеться у повідомленні.

У листі до свого сина, короля Феліпе VI, що був опублікований іспанською королівською родиною у понеділок, 81-річний колишній монарх написав, що з 2 червня він припиняє виконувати свої обов'язки.

"Я думаю, що настав час відкрити нову сторінку в моєму житті та повністю піти з публічного життя", - написав Хуан Карлос.

Хуан Карлос майже чотири десятиліття перебував на троні - з листопада 1975 року до червня 2014 року.

Хуан Карлос народився в Римі 5 січня 1938 року, ставши спадкоємцем престолу династії Бурбонів, яка була повалена в 1931 році.

Коли колишній диктатор Іспанії Франциско Франко вирішив, що після його смерті монархія буде відновлена​, він обрав Хуана Карлоса як спадкоємця, і 10-річний хлопчик повернувся на батьківщину.

Читайте також: Парламент Іспанії відсторонив ув'язнених каталонських депутатів

Хуан Карлос отримав освіту у військових коледжах і в Мадридському університеті під наглядом Франко. Його коронація в 1975 році була зустрінута з байдужістю.

Але Хуан Карлос завоював серця іспанців, об'єднавшись з громадянами заради демократичних цінностей, ставши джерелом підтримки демократичного правління міністрів та перешкодивши спробі перевороту у 1981 році.

Хуан Карлос зберігає почесне звання "Рей" (король) навіть у відставці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-