У КНДР — про Болтона: Найкраще, щоб цей дефектний людський продукт зник

У КНДР — про Болтона: Найкраще, щоб цей дефектний людський продукт зник

Укрінформ
В Північній Кореї назвали радника з національної безпеки США Джона Болтона "торговцем війною» після його слів про порушення резолюцій Ради Безпеки ООН з боку КНДР.

Про це повідомляє АР.

«Болтона слід називати не радником з безпеки, який працює для її забезпечення, а радником з руйнування безпеки, який руйнує світ і безпеку. Не дивно, що безчесні слова будуть злітати з вуст людини, що має структурні недоліки, і краще за все, щоб цей дефектний людський продукт зник якнайскоріше», - заявив неназваний представник міністерства закордонних справ Північної Кореї.

У суботу Болтон сказав журналістам, що недавнє випробування Північною Кореєю балістичної ракети малого радіуса дії порушує резолюцію ООН. Це перша заява офіційної особи США про порушення Пхеньяном резолюції ООН.

Читайте також: Трамп та Болтон розійшлися в оцінці загрози з боку КНДР

Північна Корея провела випробування балістичних ракет малої дальності 4 і 9 травня, відновивши запуски, зупинені в кінці 2017 року. Випробування були розцінені як спосіб чинити тиск на Вашингтон. Представник Північної Кореї заявив, що Північ здійснює свої права на самооборону за допомогою цих запусків: «Вимагати від нас заборонити всі запуски з використанням балістичних технологій незалежно від дальності - це те ж саме, що просити нас відмовитися від наших прав на самооборону», - сказав представник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-