Вибори змінили баланс сил в Європарламенті - Верхофстадт

Вибори змінили баланс сил в Європарламенті - Верхофстадт

Укрінформ
Вперше за останні 30 років Європейські вибори змінили баланс сил в Європейському парламенті шляхом усунення традиційного домінування європейських консерваторів та соціалістів.

Про це під час спілкування з пресою у Брюсселі заявив Гай Верхофстадт, лідер політичної групи ALDE/Renaissance, яка, за попередніми даними, може отримати 102 місця в оновленому складі Європарламенту.

«Вперше за останні 30 років з перших виборів до Європейського парламенту в 1979 році, дві «класичні партії» – соціалісти та консерватори, більше не матимуть більшості. Це означає, що формування твердої проєвропейської більшості можливе за участю нових центристських груп. Ми будемо проєвропейською групою, яка реально виграла ці вибори», - зауважив європейський політик.

Читайте також: Вибори до Європарламенту: центристи зберігають більшість

Він назвав попередні результати, які були досягнуті ALDE/Renaissance «обнадійливими», і заявив про намір використати отриману нову силу, щоб просунути вперед більш амбітну Європу. 

«Ми знайдемо ефективні рішення в таких сферах як боротьба з кліматичними змінами, завершення будівництва внутрішнього ринку, європейське рішення для міграційної кризи. Тож, якщо коротко, ми боротимемося за безпечнішу, здоровішу та заможнішу Європу», - наголосив  Гай Верхофстадт.

Він назвав «подією дня» ту обставину, що, за прогнозом, явка європейських виборців може перевищити 50 відсотків. 

«Вперше за останні 25 років ми маємо збільшену явку.  Це буде понад 50 відсотків, і це величезне збільшення у порівнянні з виборами 2014 року. На цьому дуже важливо наголосити, тому що десятиліттями ми чули від політиків і журналістів, що Європа більше не є популярною. Висока явка є першою великою новиною сьогоднішнього вечора. Це означає, що Європа повернулася, вона знову є популярною, адже більша частина виборців прийшли до виборчих дільниць», - сказав лідер політичної групи ALDE/Renaissance.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-