Партія Качинського перемагає на виборах до Європарламенту в Польщі

Партія Качинського перемагає на виборах до Європарламенту в Польщі

Опитування
Укрінформ
Партія “Право і Справедливість” (PiS) Ярослава Качинського перемагає в Польщі у виборах до Європарламенту, здобуваючи 42,4% голосів підтримки.

Про це свідчать результати екзит-полу, проведеного центром Ipsos для телеканалів TVP, TVN i Polsat, інформує власний кореспондент Укрінформу.

Найбільший конкурент PiS – Європейська коаліція здобула 39,1% голосів підтримки. П’ятивідсотковий виборчий бар’єр подолали також партія лівого спрямування “Весна” (6,6%) та радикальне антисистемне угруповання “Конфедерація Корвін Браун Лірой Націоналісти” (6,1%).

Згідно з попередніми оцінками, PiS отримає 24 мандати до Європарламенту, Європейська коаліція – 22, “Весна” і “Конфедерація” – по 3.

Читайте також: У Польщі обирають 52 євродепутатів із 866 кандидатів

Після оголошення рішення екзит-полу лідер PiS Качинський наголосив, що цей день є важливим, але головне – перемогти в осінніх парламентських виборах.

Лідер Європейської коаліції Гжегож Схетина назвав результат своєї сили “великим успіхом”, зазначивши, що це “ лише початок дороги”.

За попередніми даними, мандати євродепутатів отримали, зокрема, віце-прем’єр-міністр Беата Шидло, міністр внутрішніх справ Йоахім Брудзінський, міністр освіти Анна Залевська.

Явка на виборах в Польщі склала 43%, що значно вище, ніж під час попередніх виборів в 2014 році (23,8%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-