Затриманого в РФ американця два тижні не пускали в душ та відмовили у медпослугах

Затриманого в РФ американця два тижні не пускали в душ та відмовили у медпослугах

Укрінформ
Колишній морський піхотинець США Пол Вілан, якого у грудні минулого року затримали в РФ за підозрою у шпигунстві, на суді у Москві заявив, що слідчі йому погрожували.

Про це інформує Голос Америки.

"Мені погрожували. Погрожували моїй особистій безпеці. Проти мене постійно здійснюються порушення та залякування", - сказав 48-річний громадянин США, Великої Британії, Канади та Ірландії на суді у п'ятницю.

Вілан заявив, що справа "не має жодної легітимності", а є помстою США з боку Кремля за запроваджені санкції. Він також назвав свій арешт "політичним викраденням".

Якщо Вілана визнають винним, йому загрожуватиме до 20 років ув'язнення.

Читайте також: Арешт морпіха в Москві: посол США вимагає у Росії доказів шпигунства

Крім того, Вілан поскаржився, що не мав доступу до душу протягом двох тижнів, а також не має доступу до лікаря та стоматолога. Він також не може отримати книги і листи, що йому надіслали кілька місяців тому.

Як повідомлялося, громадянина США Пола Ніколаса Вілана затримали 28 грудня 2018 року. За даними преси, у 2008-му він був звільнений з Корпусу морської піхоти США через злодійство. У РФ він нібито бував з 2007 року. Раніше експерти висловлювали припущення, що арешт Вілана може бути пов'язаний з прагненням обміняти його на засуджену у США російську шпигунку Марію Бутіну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-