Посол РФ стверджує, що російські військові у Венесуелі через погрози США

Посол РФ стверджує, що російські військові у Венесуелі через погрози США

Укрінформ
Російські війська на території Венесуели допомагають режиму Ніколаса Мадуро підготуватися до можливих загроз з боку США.

Про це заявив посол РФ у Венесуелі Володимир Заємський, повідомляє AFP.

«Уряд Венесуели перебуває в стані тривожного очікування, оскільки США неодноразово погрожували застосувати силу проти країни», - заявив Заємський, зазначивши, що саме через це венесуельські силовики мають бути впевнені, що їхня зброя знаходиться у робочому стані.

За словами Заємського, російські військові експерти навчають венесуельців «підтримувати боєготовність своєї техніки і вчать їх, як краще її використовувати».

Він також зазначив, що згідно із законом військовим РФ дозволено перебувати у Венесуелі відповідно до угоди, підписаної між країнами в 2001 році.

Російський дипломат підкреслив, що попри всю підготовку, він вірить у мирний шлях врегулювання кризи за допомогою «діалогу і пошуку компромісу».

Як відомо, з січня у Венесуелі триває політична, а також соціально-економічна криза, викликана протистоянням між президентом Ніколасом Мадуро і Хуаном Гуайдо - лідером опозиції і головою парламенту країни, якого більшість західних країн, включаючи США, визнали тимчасовим венесуельським президентом.

Наприкінці березня з'явилася інформація про прибуття до Венесуели двох літаків з російськими військовими і обладнанням. При цьому зазначалося, що росіян в Венесуелі зустріли представники уряду Ніколаса Мадуро. У Каракасі пояснили, що візит військових є пов'язаним з реалізацією раніше підписаних контрактів між РФ та Венесуелою.

Читайте також: США готують санкції проти членів уряду Венесуели

Президент США Дональд Трамп закликав Росію вивести військових з Венесуели, а віце-президент країни Майк Пенс назвав прибуття російських військових до Венесуели провокацією, попередивши російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова, що США будуть реагувати на спроби Росії загострити напруженість у країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-