Трамп може продати зброю Саудівській Аравії без схвалення Конгресу

Трамп може продати зброю Саудівській Аравії без схвалення Конгресу

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп має намір скористатися надзвичайним правом обійти Конгрес і укласти 22 угоди про продаж зброї із Саудівською Аравією та Об'єднаними Арабськими Еміратами.

Про це держсекретар Майк Помпео повідомив законодавців, повідомляє The Washington Post.

Помпео заявив про "надзвичайну ситуацію, яка потребує продажу зброї в інтересах національної безпеки Сполучених Штатів".

Раніше сенат заблокував підписання контрактів на загальну суму в $8 млрд.

Представники Республіканської і Демократичної партії закликали американського президента не використовувати надзвичайний стан для укладання угод. Законодавці, зокрема, побоюються, що Саудівська Аравія може використати зброю проти цивільних осіб у Ємені.

За словами сенатора-демократа, члена комітету з міжнародних справ Роберта Менедеса, Трамп "ще раз не зміг розставити пріоритети у наших довгострокових інтересах національної безпеки або відстоювати права людини, а замість цього надає допомогу авторитарним країнам, таким як Саудівська Аравія".

Читайте також: Трамп відправить додаткові війська на Близький Схід для протидії Ірану - ЗМІ

Традиційно адміністрація має повідомляти Конгрес, коли планує продаж зброї, даючи можливість законодавцям переглянути угоди і заблокувати ті, які вони вважатимуть небажаними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-