ЄС направив до Ізраїлю спецлітаки для боротьби з пожежами

ЄС направив до Ізраїлю спецлітаки для боротьби з пожежами

Укрінформ
Євросоюз на прохання Ізраїлю відрядив до цієї країни спеціалізовані літаки для боротьби з лісовими пожежами.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

"Механізм цивільного захисту ЄС був активований для боротьби з лісовими пожежами у відповідь на запит про допомогу від влади Ізраїлю, який надійшов минулої ночі, 23 травня. З метою негайного реагування Євросоюз допоміг у мобілізації чотирьох протипожежних літаків (двох з Італії та ще двох із Кіпру), які будуть швидко задіяні в уражених районах”, - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що Координаційний центр ЄС з реагування на надзвичайні події перебуває у постійному контакті з відповідними структурами Ізраїлю та продовжує моніторинг ситуації для подальшої координації допомоги.

Єврокомісар із питань гуманітарної допомоги та кризового менеджменту Христос Стіліанідес наголосив, що ЄС готовий надати Ізраїлю всю необхідну допомогу.

Читайте також: Через пожежі в Ізраїлі евакуюють тисячі людей

Як повідомляв Укрінформ, через природні пожежі, що охопили Ізраїль, уряд країни звернувся до міжнародної спільноти по екстрену допомогу. Зокрема, група реагування на надзвичайні події МЗС Ізраїлю звернулася до Кіпру, Греції та Італії з проханням направити пожежні літаки. 

Фото: Flash90, Й.Зіндель

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-