Нуланд не пустили в Росію

Нуланд не пустили в Росію

Укрінформ
Колишня помічниця держсекретаря США у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд отримала відмову в російській візі через те, що Москва внесла її до "чорного списку".

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"В МЗС РФ уточнили, що Вікторія Нуланд внесена до російського "чорного списку". Влада РФ склала його у відповідь на введення США персональних візових і фінансових санкцій щодо цілого ряду російських офіційних осіб", - йдеться в повідомленні.

На відміну від американського чорного списку російський реєстр ніде в цілому не публікувався. Про те, що їм заборонено в'їзд до РФ, американські громадяни нерідко дізнаються вже після подачі документів на візу.

Як зазначається, Вікторія Нуланд запросила російську візу для участі в закритій міжнародній конференції, організованої Російською радою з міжнародних справ (РРМС), Німецьким товариством зовнішньої політики (DGAP) та Школою перспективних міжнародних досліджень університету Джона Хопкінса (SAIS). Захід відбувався у Москві 20-21 травня.

Читайте також: Нуланд пропонує для РФ "батіг і пряник"

"Критичне ставлення російських офіційних осіб до Вікторії Нуланд пояснюється її роллю у вибудовуванні політики США на пострадянському просторі", - йдеться в повідомленні.

Раніше в отриманні російської візи було відмовлено декільком американським конгресменам і колишньому послу США в РФ Майклу Макфолу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-