Президент Молдови заявляє, що через два тижні може розпустити парламент

Президент Молдови заявляє, що через два тижні може розпустити парламент

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон має намір розпустити парламент, якщо протягом двох тижнів не буде сформовано коаліцію.

Про це він сказав на брифінгу в середу, повідомляє NewsMaker.

"Швидше за все є тільки два тижні. Якщо за ці два тижні вони (депутати - ред.) не знайдуть спільну мову і не створять більшість, я буду змушений розпустити парламент. Час пішов ", - заявив Додон.

Президент додав, що звернувся до Конституційного суду, щоб з'ясувати коли закінчуються три місяці, після яких з'являються підстави для розпуску парламенту.

Як повідомлялося раніше, за підсумками виборів до парламенту, що відбулися в Молдові ще 24 лютого, пройшли Партія соціалістів (35 депутатів зі 101), Демократична партія (30), виборчий блок «ACUM» (26), партія «Шора» (7) і три незалежні кандидати. Згідно із законодавством, для затвердження уряду необхідні, як мінімум, голоси 51 депутата (зі 101). Якщо коаліція не буде створена протягом 3-х місяців після початку роботи парламенту (21 березня), президент має право розпустити парламент і призначити дострокові парламентські вибори.

Читайте також: Додон хоче розпустити парламент і призначити дострокові вибори

Нині в Молдові парламентські вибори проводяться за змішаною системою: 50 депутатів зі 101 обираються за партійними списками, а решта - по одномандатних округах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-