Штати пригрозили Туреччині санкціями через купівлю російських С-400

Штати пригрозили Туреччині санкціями через купівлю російських С-400

Укрінформ
Вашингтон погрожує виключити Анкару з програми постачання винищувачів F-35 і ввести санкції у відношенні Туреччини, якщо та не розірве угоду щодо придбання у РФ зенітних ракетних систем.

Про це повідомляє телеканал CNBC з посиланням на низку власних джерел.

До кінця першого тижня червня Туреччина повинна розірвати угоду з Росією щодо придбання ЗРК С-400, в іншому ж випадку США погрожують виключити Анкару зі своєї програми постачання винищувачів F-35.

За інформацією джерел, крім цього Держдепартамент США розглядає введення санкцій щодо Туреччини.

Читайте також: Ердоган певен, що Туреччина рано чи пізно отримає винищувачі F-35

Вашингтон закликає Анкару придбати американські зенітно-ракетні комплекси Patriot. Як підкреслили співрозмовники телеканалу, «це остання пропозиція Держдепартаменту США».

Нагадаємо: наприкінці квітня президенти США і Туреччини обговорили намір Анкари закупити російські ракетні комплекси С-400. Сполучені Штати неодноразово виступали в ультимативній формі проти намірів Туреччини придбати російські комплекси ПРО C-400. У Вашингтоні наголошували, що це скасує домовленості щодо продажу Анкарі надсучасних літаків F-35, оскільки російські комплекси можуть бути використані для збирання польотних і тактичних даних про роботу сучасного американського озброєння.

Читайте також: Вашингтон може зірвати ракетну угоду Москви й Анкари — Bild

Окрім того, в Конгресі США заявили, що не виключають запровадження санкцій проти Туреччини в разі реалізації нею контракту з росіянами - як того вимагає "Акт протидії противникам Америки через санкції".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-