США офіційно повідомили про додаткові санкції проти Росії

США офіційно повідомили про додаткові санкції проти Росії

Укрінформ
Сполучені Штати оголосили про введення додаткових санкцій проти двох російських компаній, а також навчального центру ЗС Росії, пов'язані з порушеннями прийнятих стандартів нерозповсюдження зброї масового знищення.

Про це йдеться документі, офіційно оприлюдненому в середу Державним департаментом США у Федеральному реєстрі, повідомляє Укрінформ.

"Було прийнято рішення, що низка іноземних (фізичних та юридичних – ред.) осіб залучені в діяльність, яка гарантує запровадження заходів у відповідь згідно з розділом 3 Закону про нерозповсюдження в Ірані, Північній Кореї та Сирії", - йдеться в документі.

У цьому зв'язку зазначається, що уряд Сполучених Штатів 14 травня цього року запровадив санкції проти російського Навчального центру "Гатчина", де відпрацьовуються пуски ракет; конструкторського бюро Тула, а також машинобудівного заводу "Авангард".

Читайте також: Четвертий Президент Естонії вважає, що Росії немає місця у Раді Європи

Крім того, американські санкції введені проти десяти китайських компаній, трьох китайських громадян, оборонного підприємства в Ірані, а також п'яти організацій із Сирії.

Проект документа з'явився в реєстрі у вівторок, однак він містив позначку, що офіційно буде розміщений 22 травня у Федеральному реєстрі США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-