Близький Схід: Пентагон заявляє, що

Близький Схід: Пентагон заявляє, що "поставив на паузу" загрози з Ірану

Укрінформ
Виконуючий обов'язки міністра оборони США Патрік Шенахен заявив, що Штатам вдалося нейтралізувати й "поставити на паузу" загрози з боку Ірану в регіоні Близького сходу після розгортання там американської ударної групи.

Про це він заявив у вівторок під час зустрічі з журналістами в Пентагоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми призупинили потенціал (Ірану – ред.) для атак проти американців", - заявив керівник оборонного відомства США.

При цьому він звернувся до іранської влади, висловивши сподівання, що в Тегерані почують: "Ми перебуваємо в регіоні, щоб вирішити багато питань, але не війною проти Ірану".

Шенахен підкреслив, що хоча іранська сторона не вчинила атак проти американських сил та представництв у регіоні, ця загроза була ліквідована шляхом розгортання сил.

"Жодних нападів на американців не було. Я назвав би це, що це поставлено на паузу, однак це не означає, що загрози, які ми раніше виявили, минули повністю", - наголосив він.

Читайте також: Трамп спростував чутки, що Штати хочуть піти на мирні переговори з Іраном

Керівник Пентагону висловив переконання, що реакція США дала час і можливості для іранської сторони все переосмислити.

"Думаю, що наша відповідь була проявом нашої волі й рішучості, що ми захищатимемо наших людей і наші інтереси в регіоні", - підкреслив Шенахен.

Як повідомлялося, США розгорнули на Близькому сході ударні сили на чолі з авіаносцем "Авраам Лінкольн", а також стратегічні бомбардувальники та системи протиракетної оборони Patriot.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-