Туск закликає британців голосувати на виборах до ЄП за партію єврооптимістів

Туск закликає британців голосувати на виборах до ЄП за партію єврооптимістів

Укрінформ
Президент Європейської ради Дональд Туск у вівторок закликав британців підтримати на виборах до Європейського парламенту представників новоствореної партії Change UK.
Про це повідомляє Sky News.

«Президент Європейської ради Дональд Туск закликав британських виборців проголосувати на виборах в Європарламент за кандидатів від партії Change UK, яка підтримує членство Британії в ЄС», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, партія Change UK була заснована у Великій Британії у квітні цього року. Тоді 11 депутатів вийшли з лав консерваторів та лейбористів і створити власну політичну силу. Одним із кандидатів цієї партії в Лондоні є Ян Вінсент-Ростовський, який раніше був міністром фінансів в уряді Туска, коли той обіймав посаду прем’єр-міністра Польщі.

Сам Туск зазначив з приводу Вінсента-Ростовського, що той «був не тільки найкращим міністром фінансів у Європі під час фінансової кризи, а також є дуже хорошим другом, який став би чудовим членом Європарламенту для Лондона, який він любить».

Читайте також: Британський уряд схвалив компромісну версію Brexit-угоди — ЗМІ

Як повідомлялося, вибори до Європарламенту відбудуться у Великій Британії 23 травня, оскільки лідери ЄС на позачерговому саміті 10 квітня вирішили надати Лондону «гнучке відтермінування» виходу з блоку до 31 жовтня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-