Берліном пройшла багатотисячна хода проти дискримінації

Берліном пройшла багатотисячна хода проти дискримінації

Фото
Укрінформ
Майже 50 тисяч осіб пройшли Берліном у неділю, рівно за тиждень до європейських виборів, протестуючи проти націоналізму, фашизму і різних форм дискримінації.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

Хода під спільним гаслом «Одна Європа для всіх» стартувала після полудня на Александрплац і протягом кількох годин прямувала центральними вулицями в напрямку площі Велика Зірка. Її організаторами виступили різні політсили, включаючи Зелених, соціал-демократів і лівих, ініціативи - від піратів до антифашистів, громадські структури й церковні громади.

В Берліні пройшла хода проти дискримінації "Європа одна для всіх" / Фото: Ольга Танасійчук. Укрінформ

Організатори та учасники закликали проявити свідомість і проголосувати 26 травня «за майбутнє Європейського Союзу», проти зростання правого популізму, зокрема, а також не допустити «наступу націоналізму». «Виступайте проти націоналізму і за демократичну, мирну та солідарну Європу», - запрошували всіх бажаючих приєднатися до ходи.

Читайте також: У Берліні вшанували пам'ять жертв депортації кримських татар

Цього дня подібні демонстрації проходять у 43 містах у 13 федеральних землях, включаючи Гамбург, Франкфурт-на-Майні, Мюнхен, Кельн - усього більш як 150 тисяч осіб.

Проходять демонстрації і в інших країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-