Саудівська Аравія скликає антикризовий саміт арабських країн

Саудівська Аравія скликає антикризовий саміт арабських країн

Укрінформ
Зустріч лідерів країн Ради співробітництва арабських держав Перської затоки і Арабської ліги планується провести в Мецці 30 травня.

Про це інформує Deutsche Welle.

“Наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Салман аль-Сауд запросив лідерів країн-членів Ради співробітництва арабських держав Перської затоки і Арабської ліги в Мекку для обговорення заходів щодо зняттю напруженості в близькосхідному регіоні. Планується, що екстрений саміт відбудеться вже 30 травня", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ситуація в Перській затоці почала загострюватися після атаки дронів на центральний нафтопровід державної нафтовидобувної компанії Saudi Aramco неподалік столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяда.

У результаті інциденту, що стався у вівторок, 14 травня, компанія була змушена припинити експлуатацію нафтопроводу з міркувань безпеки.

Читайте також: На Близькому Сході знову запахло війною

Відповідальність за атаку взяло на себе угруповання хуситів із сусіднього Ємену. Влада Саудівської Аравії переконана, що хусити діяли за вказівкою з Ірану.

При цьому офіційний Ер-Ріяд заявив, що ці напади серйозно позначаться на маршрутах постачання і стабільності світових ринків нафти.

"Саудівська Аравія не хоче війни в регіоні, і зробить усе, що в її силах, аби їй запобігти. Водночас королівство запевняє: у разі, якщо інша сторона почне війну, королівство відповість жорстко та рішуче і буде захищати себе і свої інтереси", - заявив у неділю на прес-конференції в Ер-Ріяді міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-