Екс-президента Вірменії Кочаряна звільнили з-під варти

Екс-президента Вірменії Кочаряна звільнили з-під варти

Укрінформ
Суд загальної юрисдикції Єревана ухвалив рішення звільнити з-під арешту колишнього президента Вірменії Роберта Кочаряна, якого звинувачують у поваленні конституційного ладу.

Таке рішення прийнято на судовому засіданні в суботу, повідомляє Інтерфакс.

"Суд задовольнив клопотання чинного і колишнього президентів невизнаної Нагірно-Карабахської республіки (НКР) Бако Саакяна й Аркадія Гукасяна про звільнення екс-президента Вірменії з-під арешту під їх особисту поруку. Вони також виплатили заставу в розмірі 1 млн драмів ($ 2000)", - йдеться в повідомленні.

Суд проходить у відкритому режимі. Кочарян присутній на засіданні. У залі і у дворі суду прихильники і противники екс-президента проводять паралельні акції.

Раніше син екс-президента Левон Кочарян заявив журналістам у суді, що його батько став жертвою політичного переслідування.

Як відомо, 30 квітня Генпрокуратура Вірменії опублікувала обвинувальний висновок у справі, фігурантами якої є Роберт Кочарян і ряд колишніх високопоставлених чиновників країни.

Читайте також: Екс-президента Вірменії звинувачують в отриманні хабара у $3 мільйони

Кочаряну було висунуто обвинувачення в поваленні конституційного ладу. Екс-президент також звинувачується в отриманні хабара в особливо великому розмірі.

Кримінальна справа стосується подій 2008 року, коли Кочарян йшов з посади президента і готувався передати повноваження Сержу Саргсяну, яий переміг на виборах. Незгодні з результатами голосування прихильники кандидата в президенти Левона Тер-Петросяна організували акції протесту. 1 березня 2008 року влада Вірменії розігнала учасників багатотисячної акції. В ході заворушень загинуло 10 осіб, більш як 250 отримали поранення.

Фото: svoboda.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-