Скандал з грошима РФ: очільник фракції

Скандал з грошима РФ: очільник фракції "Австрійської партії свободи" теж склав мандат

Укрінформ
Очільник парламентської фракції "Австрійської партії свободи" (FPÖ) Йоганн Гуденус складає мандат після оприлюднення у ЗМІ відео, на якому записано їхню з очільником FPÖ розмову з "племінницею російського олігарха" про фінансування партії в обмін на преференції.

Персональне роз’яснення Гуденуса розіслала журналістам прес-служба партії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

“Повідомляю, що я складу свої повноваження як голова фракції, а також свій мандат депутата Національної ради. Так само я відмовляюся від усіх функцій в "Австрійській партії свободи", - йдеться у повідомленні.

Гуденус, який навчався у московському університеті імені Ломоносова та є, на думку журналістів, одним з найбільш проросійських політиків FPÖ, також висловив глибокий жаль з приводу тих подій та за поведінку, яка розчарувала виборців.

Раніше про сою відставку оголосив віце-канцлер Австрії, очільник FPÖ Гайнц-Крістіан Штрахе.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю німецькі видання Die Süddeutsche Zeitung та Der Spiegel опублікували відеозаписи, таємно зроблені під час зустрічі очільника FPÖ та його довіреної особи Йоганнеса Гуденуса з "племінницею російського олігарха". Зустріч відбулася на Ібіці у липні 2017 року, за декілька місяців до парламентських виборів в Австрії.

На записі жінка, представлена як "Альона Макарова", стверджує, що вона нібито є племінницею російського олігарха та хоче інвестувати в Австрію велику суму (близько 250 млн євро) сумнівного походження. Зокрема, вона та чоловік, який її супроводжує, говорять про намір купити популярну австрійську щоденну газету "Kronen Zeitung", яка буде працювати в інтересах FPÖ. В обмін вони очікують від Штрахе та Гуденуса "послуги у відповідь".

Читайте також: Віце-канцлер Австрії подав у відставку через скандал з російськими грошима

Гуденус, який на зустрічі викронував і роль перекладача з німецької на російську, висловлювався і про варіант купівлі телеканалу та висловлював бажання взяти медіа під контроль.

Штрахе ж обіцяв після приходу до влади відібрати держзамовлення у великої австрійської будівельної компанії Strabag та віддати їх росіянам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-